Spiktrampet 22 maj

SPIK har haft Postrampet på hemmaplan, lördagen den 22 maj. Vi blev 14 st plus funktionärerna.
Totalt 21 st. Det blev samma bana som förra året. Start/mål var utanför Rosershallen i Rosersberg.
Banan gick mestadels på mindre vägar och det fanns inga större backar heller. Man passerade
både häst- och kohagar och var verkligen ute på landet. De första och sista 3 km var samma.
Därifrån cyklade de en slinga på ca 24 km. Två varv för långa banan och ett varv för korta banan.
Den långa banan mätte dryga 50 km och den korta ca 30 km. Det fanns också en vätskekontroll
vid slingans början.
Denna dag bjöds på växlande molnighet och när solen kom fram så blev det varmt och skönt.
Inte så mycket vind och temperaturen låg runt 16 grader. Motionsåkarna fullföljde loppet var och
en i sin egen takt. Det var 12 st som valde den långa banan och 2 st valde den korta banan.
Detta är som vanligt ingen tävling, men brukar notera de främsta. Det blev Erik Bovin som var starkast
och kom in på en 1:a plats. Roland Gustafsson blev 2:a följt av Mikael Jonsson som blev 3:a.
När alla hade tagit sig i mål bjöds det på pastasallad och dryck i Rosersbergs IK klubbstuga.
Det fanns även en möjlighet att cykla på egen hand pga corona pandemin. 10 st valde att cykla på egen hand.